De Utrechtse Heuvelrug is een bijzonder gebied met steile heuvels, diepe dalen en schitterende vergezichten en steekt letterlijk een stukje boven Nederland uit. De langgerekte heuvelrug strekt zich uit van het Gooi in het noordwesten tot aan de Grebbeberg onder Rhenen in het zuidoosten. De Amerongse Berg is met ruim 69 meter het hoogste punt. Een belangrijk deel is aangewezen als Nationaal Park. Het heuvellandschap dankt zijn bestaan aan de derde ijstijd, toen gletsjers vanuit het noorden ons land binnendrongen.

Het door de grote rivieren neergelegde materiaal werd opgestuwd tot stuwwallen. Zo ontstond niet alleen de Utrechtse Heuvelrug, maar ook de Sallandse Heuvelrug en de Veluwe. Tijdens uw wandel- en fietstochten kunt u verschillende dieren tegenkomen, zoals reeën, vossen, eekhoorns, zeldzame boommarters of dassen, die meer verborgen leven. Wel zijn er al enkele dassenburchten in het gebied gevonden.

Bungalowparken nabij

Utrechtse Heuvelrug

Landgoed Ginkelduin

Landgoed Ginkelduin is ideaal voor zowel de 55 plusser als voor gezinnen! Wandelen en fietsen en maak gebruik van de vele binnen- en buitenfaciliteiten.

Bonte Vlucht

Fietsen en boswandelingen maken, verken de stad Utrecht, ravotten in het buitenzwembad en 's avonds knus met z'n allen in een bos chalet. Op Bonte Vlucht is het mogelijk!

Landal Amerongse Berg

Amerongse Berg is een prima keuze voor rust en natuurliefhebbers! Maar plonzen in het binnenzwembad en spelen in de indoorspeeltuin is ook mogelijk.

De Utrechtse Heuvelrug

EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug is een groen en gemoedelijk vakantiepark, waar u het jaarrond heerlijk vakantie kunt vieren.

Landgoed Ruwinkel

Ruwinkel is dé uitvalsbasis voor dagtrips in de Gelderse vallei. Of neem een duik in het binnenzwembad, ontspan in de sauna en schuif aan in het pannenkoek restaurant.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.