Zuiderzeemuseum

In dit razend interessante buitenmuseum gaat u terug in de tijd van de vroegere Zuiderzee! Want de vele historische panden en de oude klinkerstraatjes, vormen een compleet oud dorp in de tijd van de vroegere Zuiderzee. Wandel langs de vele oude winkels, de palingrokerij, de bakkerij en snoepwinkel, waar u uiteraard ook kunt proeven. Om het echte authentieke gevoelt te versterken, zijn de bewoners in klederdracht gehuld. Mis ook niet de fraaie collectie van schilderijen, kleding en oude schepen in het binnenmuseum. Daarnaast zijn er ook (wisselende) tentoonstellingen en worden er regelmatig evenementen georganiseerd.

Adres: Wierdijk 12-22, 1601 LA Enkhuizen
Website: Zuiderzeemuseum

Heeft u kinderen neem deze dan mee, want deze kunnen zich prima (ouderwets) vermaken! Zo kunnen ze een klompbootje maken, de schoolbanken in kruipen, waar ze leren schrijven met een echte kroontjespen ‘en dit is niet gemakkelijk’! Leren ze touwdraaien en kunnen ze zich in our-Hollandse klederdracht hullen. Natuurlijk kan er ook gesmuld worden van our-Hollandse lekkernijen. Goed om te weten: Het Zuiderzeemuseum heeft twee locaties: een binnen- en een buitenmuseum. Het buitenmuseum is alleen bereikbaar met de boot.

Bungalowparken nabij Zuiderzeemuseum

EuroParcs Resort Markermeer

Resort Markermeer is gelegen aan het Markermeer en de ideale vakantiebestemming voor waterliefhebbers! Maak een boottocht of duik bij mooi weer in het meer.

Lees meer
Villapark IJsselhof

Villavakantiepark IJsselhof is pal gelegen aan het IJsselmeer. Niet alleen het IJsselmeer is een bron van vermaak, ook het villapark zelf, biedt voldoende vermaak voor jong en oud.

Lees meer
Bungalowpark Zuiderzee

Kiest u graag voor de combinatie natuur én vermaak, dan is het Bungalowpark Zuiderzee perfect! Ga varen op het IJsselmeer, terwijl u kinderen zwemmen in het zwembad.

Lees meer
Westerkogge

Westerkogge is een gemoedelijk park met een buitenzwembad. Spring op de fiets en ontdek de omgeving of huur een boot en vaar het Markermeer op.

Lees meer