Zuiderzeemuseum

In dit razend interessante buitenmuseum gaat u terug in de tijd van de vroegere Zuiderzee! Want de vele historische panden en de oude klinkerstraatjes, vormen een compleet oud dorp in de tijd van de vroegere Zuiderzee. Wandel langs de vele oude winkels, de palingrokerij, de bakkerij en snoepwinkel, waar u uiteraard ook kunt proeven. Om het echte authentieke gevoelt te versterken, zijn de bewoners in klederdracht gehuld. Mis ook niet de fraaie collectie van schilderijen, kleding en oude schepen in het binnenmuseum. Daarnaast zijn er ook (wisselende) tentoonstellingen en worden er regelmatig evenementen georganiseerd.

Adres: Wierdijk 12-22, 1601 LA Enkhuizen
Website: Zuiderzeemuseum

Heeft u kinderen neem deze dan mee, want deze kunnen zich prima (ouderwets) vermaken! Zo kunnen ze een klompbootje maken, de schoolbanken in kruipen, waar ze leren schrijven met een echte kroontjespen ‘en dit is niet gemakkelijk’! Leren ze touwdraaien en kunnen ze zich in our-Hollandse klederdracht hullen. Natuurlijk kan er ook gesmuld worden van our-Hollandse lekkernijen. Goed om te weten: Het Zuiderzeemuseum heeft twee locaties: een binnen- en een buitenmuseum. Het buitenmuseum is alleen bereikbaar met de boot.

Bungalowparken nabij

Zuiderzeemuseum

EuroParcs Enkhuizer Strand

Europarcs Enkhuizer Strand ligt op een zalig plekje, direct aan de oevers van het IJsselmeer. Door deze unieke ligging wandelt u vanaf uw accommodatie zo naar het IJsselmeer.

EuroParcs Resort Markermeer

Resort Markermeer is gelegen aan het Markermeer en de ideale vakantiebestemming voor waterliefhebbers! Maak een boottocht of duik bij mooi weer in het meer.

Villapark IJsselhof

Villavakantiepark IJsselhof is pal gelegen aan het IJsselmeer. Niet alleen het IJsselmeer is een bron van vermaak, ook het villapark zelf, biedt voldoende vermaak voor jong en oud.

Roompot Park Wijdenes

Op Roompot Park Wijdenes staat de natuurbeleving centraal. Het autoluwe vakantiepark ligt pal aan het Markermeer, hier kunt u eindeloos kijken over het kabbelende water en hoort u de vogels fluiten.

EuroParcs IJsselmeer

Kiest u graag voor de combinatie natuur én vermaak, dan is het Bungalowpark Zuiderzee perfect! Ga varen op het IJsselmeer, terwijl u kinderen zwemmen in het zwembad.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.