Mountainbike weekend? 6 uitdagende routes

Mountainbike

Mountainbike u graag, dan zijn onderstaande mountainbike regio’s een uitstekende keuze. Want in Nederland, Duitsland en de Ardennen, is er een keur aan uitdagende mountainbike routes. Of u nu een beginner of een gevorderde mountainbiker bent, alleen of met een stel vrienden, de onderstaande mountainbike regio’s zijn schitterend! Zou u toch besluiten om er een gezellig mountainbike weekend van te maken, dan leest u ook welke vakantieparken direct naast of in de buurt van de routes liggen.

Een mountainbike weekend? Dan zijn de onderstaande zes mountainbike regio’s perfect. Uitdagend en met veel afwisseling.

Zuid-Limburg is een walhalla voor mountainbikers

Zuid-Limburg is een walhalla voor mountainbikers. In totaal ligt er 400 km aan bewegwijzerde mtb-routes, die onderling met elkaar zijn verbonden aan uw voeten. Maar als we twee mtb-routes mogen aanraden, dan zijn dat de Gulpen en de Vijlen route. De Gulpen route is 26 km lang en door de beklimming van de beroemde Gulperberg is dit een echte uitdaging. Maar ook de Vijlen route, die 580 hoogtemeters telt en 25 km lang is, is een stevige kuitenbijter. Ook voor deze twee routes geld, dat ze door verbindingsstukken aan andere routes zijn gekoppeld. Interesse in een moutenbike weekendje? De onderstaande adresjes zijn prima als uitvalsbasis.

Mountainbike op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse heuvelrug, met als hoogste punt de Amerongse Berg, is een uitdaging voor elke moutenbiker. In totaal zijn er rondom en op de Utrechtse Heuvelrug negen routes, die alle negen steile klimmetjes, stevige afdalingen en uitdagende bochten bevatten, waarbij u uw techniek flink moet aanspreken. Van deze MTB-routes springen er twee routes uit. De Amerongen route en de Leersum route, beiden 18 km en alle twee met flink wat hoogtemeters. Goed om te weten; voor deze routes is een vergunningsvignet verplicht.

Voor de echte uitdaging moet u naar de Eifel

Zoekt u echte uitdaging, dan moet u naar de Vulkaneifel. Hier ligt niet alleen een mountainbike knooppuntennetwerk van zo’n 750 km, de gehele Vulkaneifel is een aaneenschakeling van flinke afdalingen en steile bergen. Bovendien vindt elk jaar in de tweede week van september, ‘de Vulkanbike Eifel’ marathon plaats. U kunt dan zeven verschillende afstanden fietsen. Goed om te weten, waar u in Nederland vooral op vaste routes fietst, zijn de routes in Duitsland voorzien van knooppunten en kunt u uw eigen route samenstellen. Natuurlijk zijn er ook uitgestippelde mountainbike routes.

  • Een van deze routes in de ‘Gunderather Runde’, die start nabij Center Parcs Park Eifel.
  • Ook Dormio Eifel Tor en Landal Wirfttal zijn perfect als uitvalbasis voor een mountainbike weekendje.
  • Goed om te weten: Bij de genoemde vakantieparken, helpen ze u graag op weg, als u gaat mountainbike rondom deze vakantieparken

Hellendoorn MTB-route | Eén van de mooiste van Nederland

In Hellendoorn en omgeving ligt een van de mooiste mountainbike routes van Nederland. De route heeft een lengte van 18 kilometer, 200 hoogtemeters en voert u over de Sallandse Heuvelrug. Met veel onverharde paden, flinke hoogteverschillen, singletracks, leuk draaiwerk en klimmetjes. De route is gemarkeerd met houten palen met in het paars, het internationale MTB-teken. U kunt starten aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Interesse om er een lange weekendje van te maken?

De Ardennen | Perfect voor een mountainbike weekend

De Ardennen zijn perfect voor een mountainbike weekend. Lekker vlakbij en bomvol uitdaging. Een van de regio’s waar u uitstekend kunt mountainbiken, is de omgeving van Vielsalm. Er ligt hier een routenetwerk van zo’n 300 kilometer aan uw voeten. Als u een cottage boekt op Center Parcs Les Ardennes verblijft u midden in dit mountainbike-paradijs. Het Center Parcs park biedt daarnaast ook volop vertier voor kinderen. Zoekt u een rustig vakantieadresje, kijk dan eens bij Village Les Gottales. Het parkje is gelegen op de top van de St. Jacques, biedt een fantastisch uitzicht en verblijft u in pittoreske vakwerkhuisjes. Ook hier beginnen de routes voor uw voordeur.

Een ideale mountainbike route voor beginners

Vindt u de bovenstaande vijf mountainbike regio’s wat te zwaar of bent u nog een beginner, dan is de mountainbike route van 37 kilometer in Valkenswaard. De route is vlak en voert u voornamelijk door het bos, afgewisseld met asfalt en single tracks. Ideaal voor de beginnende mountainbiker, maar ook voor kinderen die graag kennis maken met mountainbiken, is dit een prima parcours. De route loopt pal langs Center Parcs De Kempervennen en de route is gemarkeerd met groene pijltjes.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.