Mountainbike weekend? 6 uitdagende routes

Mountainbike

Mountainbike u graag, dan zijn onderstaande mountainbike regio’s een uitstekende keuze. Want in Nederland, Duitsland en de Ardennen, is er een keur aan uitdagende mountainbike routes. Of u nu een beginner of een gevorderde mountainbiker bent, alleen of met een stel vrienden, de onderstaande mountainbike regio’s zijn schitterend! Zou u toch besluiten om er een gezellig mountainbike weekend van te maken, dan leest u ook welke vakantieparken direct naast of in de buurt van de routes liggen.

Een mountainbike weekend? Dan zijn de onderstaande zes mountainbike regio’s perfect. Uitdagend en met veel afwisseling.

Mountainbike op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse heuvelrug, met als hoogste punt de Amerongse Berg, is een uitdaging voor elke moutenbiker. In totaal zijn er rondom en op de Utrechtse Heuvelrug zeven routes, die alle zeven steile klimmetjes, stevige afdalingen en uitdagende bochten bevatten, waarbij u uw techniek flink moet aanspreken. Van deze zeven routes springen er drie routes uit. De Boswachterij Amerongse berg route en de Lomboks Leersum route, beiden 18 km en de Hoge Ginkel Amerongen/Leersum route van 7.5 km. Goed om te weten; voor deze routes is een vergunningsvignet verplicht.

De mooiste mountainbikeroute van Nederland

In Hellendoorn en omgeving ligt een van de mooiste mountainbike routes van Nederland. De route heeft een lengte van 18 kilometer, 200 hoogtemeters en voert u over de Sallandse Heuvelrug. Met veel onverharde paden, flinke hoogteverschillen, singletracks, leuk draaiwerk en klimmetjes. De route is gemarkeerd met houten palen met in het paars, het internationale MTB-teken. Daarbij moeten we melden dat deze route goed onderhouden wordt. U kunt starten aan de Grotestraat 281 in Nijverdal of aan de Piet Heinweg 16 in Nijverdal. Interesse om er een lange weekendje van te maken?

Een ideale mountainbike route voor beginners

Vindt u de bovenstaande vijf mountainbike regio’s wat te zwaar of bent u nog een beginner, dan is de mountainbike route van 37 kilometer in Valkenswaard perfect. De route is vlak en voert u voornamelijk door het bos, afgewisseld met asfalt en single tracks. Ideaal voor de beginnende mountainbiker, maar ook voor kinderen die graag kennis maken met mountainbiken, is dit een prima parcours. De route loopt pal langs Center Parcs De Kempervennen en de route is gemarkeerd met groene pijltjes.