Zoek het beste Landal park in Duitsland

Wat is het beste Landal vakantiepark in Duitsland? Hier kunnen we u geen antwoord op geven. Want dit is voor iedereen verschillend en ligt aan uw vakantiewensen, het reisgezelschap, het seizoen en uw budget. Om u toch op weg te helpen, hebben we de grootste verschillen samengebracht, om zo uw keuze wat makkelijker te maken. Maar één ding hebben de parken wel gemeen, ze hebben allemaal goede reviews.

We helpen u op weg welk Landal park in Duitsland voor u de beste vakantiebestemming is, door de belangrijkste verschillen tussen deze Landal parken op een rij te zetten.

Familie

Duitse Landal parken met zwembad

Voor gezinnen is de aanwezigheid van een binnenzwembad een must! We hebben goed nieuws, van de 10 Landal parken hebben er maar liefst 9 een binnenzwembad. Zoekt u een zwemparadijs, dan kunnen we Landal Salztal Paradies aanraden. Zowel Warsberg, Wirfttal, Landal Winterberg, Dwergter Sand, Hochwald, Eifeler Tor, Mont Royal als Landal Sonnenberg hebben een binnenzwembad. Landal Travemünde ligt aan de Oostzee en heeft als enige geen zwembad.

De landschappelijke verschillen

Het Sauerland, de Moezel en de Eifel zijn heuvelachtig. Zoekt u een wat ruiger landschap, kies dan voor Landal Salztal Paradies in de Harz. Bent u slecht ter been of heeft u jonge kinderen, hou hier dan rekening mee. Liever een wat vlakker landschap en fietst u graag? Dan is Landal Dwergter Sand in het Münsterland een goede keuze.

Natuur- en wandelliefhebbers kunnen hun hart op halen op Landal Eifel Tor, aangezien dit park aan de rand van het Nationaal Park Eifel ligt. Verblijft u op de parken in de Eifel en de Moezel? Dan kunt u ook dagtripjes maken naar Trier, Cochem en Bernkastel. Ook kasteelruines en wijngaarden zijn er in overvloed! Het bekendste kasteel is de burcht van Cochem.

Zou u in de winter graag een weekendje of langer gaan skiën, dan is Landal Winterberg in het Sauerland ideaal! U vindt hier maar liefst 6 skigebieden. Maar ook op Salztal Paradies in de Harz kunt u prima skiën, rodelen en schitterende winterwandelingen maken. Alleen een wit winterlandschap? Hierop heeft u de meeste kans in de Moezel en Eifel.

Vertoeft u graag aan zee? Dan is Landal Travemunde, aan de Oostzee een goede keuze! Dit is tevens ook het enige Landal park in Duitsland dat gelegen is aan zee. Oftewel, in welke periode u ook op vakantie gaat: winter, najaar of zomer, alle Landal parken zijn 4-seizoenenproof! Rust in het najaar en drukte in het hoogseizoen.

De Moezel: Mont Royal en Sonnenberg

De parken Landal Mont Royal en Landal Sonnenberg liggen in de Moezel! Een heuvelachtige regio met veel wijngaarden, bossen en natuurlijk de Moezel. Landal Mont Royal ligt in Kröv, hoog op een heuvel tussen de wijngaarden, waardoor een adembenemend uitzicht gegarandeerd is. Nieuw zijn de energie neutrale bungalows die tevens een mooi uitzicht geven op de omgeving.

Landal Sonnenberg ligt in Leiwen tussen de wijngaarden. Direct naast het Landal park ligt een klimbos en op het vakantiepark is een wandelingetje naar het hertenkamp altijd leuk, tevens heeft u hier een schitterend uitzicht op de omgeving. Dit is een van de grotere Duitse Landal parken met 213 bungalows en een grote camping.

  • Mont Royal: binnenzwembad en energie neutrale bungalows.
  • Sonnenberg: binnenzwembad en een groot indoor speelparadijs.

Het Sauerland: Landal Winterberg

Landal Winterberg in Sauerland is een van de populairste Landal parken in Duitsland, zowel in de winter als in de zomer. In de zomer is het Sauerland mooi en een uitdagende streek voor mountainbikers en wandelaars. In de winter is het een ideaal park voor een weekendje sneeuw. Rondom het park liggen maar liefst 6 skigebieden. Ook ideaal als u voor de eerste keer op wintersport gaat met kinderen. De bungalows zijn ruim en luxe.

De Harz: Salztal Paradies

Landal Salztal Paradies ligt in Bad Sachsa. Dé bestemming voor een mountainbike- of wandelvakantie in het berglandschap van Nationaal Park Harz. Bezoek ook UNESCO-stadjes als Goslar en Quedlinburg. Als de sneeuw begint te vallen, wordt de Harz omgetoverd tot een sprookjesachtig familie-skigebied. Een pluspunt van Salztal Paradies is dat u gratis onbeperkt toegang heeft tot het spectaculair zwemparadijs Sacha.

Salztal Paradies: zwemparadijs Sacha en veelzijdige wintersportmogelijkheden.

De Hunsrück: Hochwald

Landal Hochwald ligt in de Hunsrück! Ook hier is het landschap heuvelachtig en de bossen bijna oneindig. Het absolute pluspunt is dat u zo naar een stuwmeer wandelt: een prachtige plek, ideaal om te varen, te vissen of te luieren op het strandje. Het binnenzwembad en het indoorspeelparadijs maken Landal Hochwald 4-seizoenenproof! Maak uitstapjes naar Trier en Saarburg.

  • Hochwald: binnenzwembad en indoorspeelparadijs.