UNESCO Global Geopark

Wat de Hondsrug zo uniek maakt? Niet alleen de ruggen en dalen die in de ijstijd zijn gevormd, maar ook de vele schatten die de prehistorische mens hier heeft achtergelaten. Eeuwenlang hebben zowel natuur als mens hun stempel gedrukt op deze streek. Niet voor niets dat dit gebied is uitgeroepen tot UNESCO Global Geopark! Natuur, cultuur, historie, outdoor uitdagingen en kinderpret: alles komt hier samen! Zo kunt u diverse musea bezoeken. Leer alles over de ijstijden, de prehistorie en de hunebedden in het Hunebedcentrum. Of bezoek het Van Gogh Huis met werk van diverse kunstenaars op de Hondsrug. In het Stedelijk Museum Coevorden duikt u in de verhalen over de oorlogen en belegeringen in noordelijk Nederland.

Adres: Hunebedstraat 4a, 9531 JV Borger
Website: UNESCO Global Geopark

Trekt u liever de natuur in? Dan zijn er talloze  wandel- en fietsmogelijkheden. Wat dacht u van de fietstocht de IJstijdenroute of de Flintenroute langs zwerfstenen? Er worden eveneens activiteiten georganiseerd, zoals paardrijtochten, huifkartochten en een speciale beversafari voor de kinderen. Of doe mee aan een van de excursies in het gebied onder begeleiding van een gids, die u bijzondere anekdotes en weetjes kan vertellen. Andere hoogtepunten op de Hondsrug zijn het Boomkronenpad en het Industrieel Smalspoormuseum.

Bungalowparken nabij

UNESCO Global Geopark

Vakantiepark Hunzedal

Duik in het subtropisch zwembad, ga dobberen op de recreatievijver, ravotten in de indoorspeeltuin of in de Adventure hal. Op Hunzedal is altijd wel wat te beleven!

Het Land van Bartje

Geniet op het familie vakantiepark: Het Land van Bartje. Met een gemoedelijke sfeer en faciliteiten als een zwembad, ponyranch en een binnen- en buitenspeeltuin.

Bospark Lunsbergen

Lekker even bijkomen? Kom dan genieten op het Drentse Bospark Lunsbergen met knusse chalets, een binnenzwembad en een minigolfbaan.

Drouwenerzand

Als uw kinderen niet kunnen kiezen tussen een vakantie- en een attractiepark, waarom niet beide? Vakantiepark- en all-in attractiepark Drouwenerzand biedt beide.

Roompot Hunzepark

Voor zowel mensen die er graag op uit trekken als gezinnen is Hunzepark een prima keuze. Met in de omgeving talloze uitstapjes en fijne voorzieningen op Hunzepark.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.