De Wemme

Op zoek naar een authentieke bezienswaardigheid in Drenthe? Begeef u dan naar Zuidwolde, want hier ligt het Cultuurhistorisch Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme. Hier aan de rand van dit nostalgische dorp kunt u elk jaar een nieuwe expositie bewonderen, waarin de streek centraal staat. Daarnaast bent u hier op dé plek om de grootste verzameling aan handkarren in Nederland te bekijken.

Adres: Burgemeester Tonckensstraat 49, 7921 KB Zuidwolde
Website: De Wemme

Interessant voor jong en oud

De kinderen kunnen in De Wemme een leuke en leerzame puzzeltocht volgen. Naast het museum ligt eveneens een boomgaard, waar jaarlijks een nieuwe beeldenexpositie wordt georganiseerd. Na het bewonderen van al dit moois kunt u in deze unieke Drentse sfeer genieten van een kopje koffie, thee of fris. Maak van de gelegenheid gebruik om naast het museum de edeltingieterij Tin-Art te bezoeken. Hier vindt u een wisselende expositie van tinnen voorwerpen en sieraden. De omgeving van het Cultuurhistorisch Streek- en Handkarrenmuseum leent zich ook voor het maken van de mooiste wandel- en fietstochten door het Reestdal. U kunt gratis parkeren bij het museum. Vanaf deze plek kunt u bijvoorbeeld een culturele fietstocht maken naar het onderduikersmuseum Museum de Duikelaar in Nieuwlande of naar het Kinderwagenmuseum in Echten. Op deze manier maakt u er een compleet dagje uit van in het mooie Drenthe!

Bungalowparken nabij De Wemme

Vakantiepark Westerbergen

Westerbergen is een geweldig familiepark met een gemoedelijke sfeer en faciliteiten als een binnenzwembad, indoor speeltuin, restaurant en veel outdooractiviteiten.

Lees meer
Resort Reestervallei

Genieten van rust en de schitterende natuur staat voorop bij Resort Reestervallei. Ontwaak met het getsjirp van vogels en laat u betoveren door de prachtige bossen.

Lees meer
Landschapspark Striks Erve

Natuurliefhebbers en rustzoekers zullen zich meteen thuis voelen op Landschapspark Striks Erve. Geen drukte of veel voorzieningen, op dit vakantiepark, heerst rust.

Lees meer
Natuurpark de Witte Bergen

Als u op zoek bent naar een vakantieadresje waar u kunt ontsnappen aan alle drukte en hectiek van alledag, dan is Natuurpark de Witte Bergen een goede keuze.

Lees meer
Buitenplaats De Marke van Ruinen

Op zoek naar natuur, rust en stilte? Boek dan een villa op Buitenplaats De Marke van Ruinen. Super-de-luxe genieten? Boek dan de villa met privé-jacuzzi.

Lees meer
Vakantiepark Slagharen

Kom genieten op attractie- en vakantiepark Slagharen. Hier staan 40 attractie’s en het waterpark Aqua Mexicana op u te wachten. Nu het mooiste, u kan ook blijven slapen.

Lees meer
Villaparc Schoonhovenseland

Villaparc Schoonhovenseland is een villapark met slechts 30 boerderij villa’s, die veel privacy bieden. Hierdoor is het perfect voor, jonge gezinnen en rust- en fietsliefhebbers.

Lees meer
Het Stoetenslagh

Beleef de ultieme gezinsvakantie op Stoetenslagh. Neem een duik in het binnenzwembad met zandstrandje. Supergaaf is ook de recreatievijver en het indoor strand.

Lees meer
Bungalowpark Lanka

Als u op zoek bent naar een bungalowpark waar u eventjes kunt ontsnappen aan alle drukte en hectiek van alledag, dan kunnen we bungalowpark Lanka aanraden.

Lees meer
Vakantiepark Rheezerwold

Kinderen vermaken zich prima met tal van speel- en sportcombinaties. Daarnaast is het volop genieten in het binnen- en buitenzwembad.

Lees meer