De Wemme

Op zoek naar een authentieke bezienswaardigheid in Drenthe? Begeef u dan naar Zuidwolde, want hier ligt het Cultuurhistorisch Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme. Hier aan de rand van dit nostalgische dorp kunt u elk jaar een nieuwe expositie bewonderen, waarin de streek centraal staat. Daarnaast bent u hier op dé plek om de grootste verzameling aan handkarren in Nederland te bekijken.

Adres: Burgemeester Tonckensstraat 49, 7921 KB Zuidwolde
Website: De Wemme

Interessant voor jong en oud

De kinderen kunnen in De Wemme een leuke en leerzame puzzeltocht volgen. Naast het museum ligt eveneens een boomgaard, waar jaarlijks een nieuwe beeldenexpositie wordt georganiseerd. Na het bewonderen van al dit moois kunt u in deze unieke Drentse sfeer genieten van een kopje koffie, thee of fris. Maak van de gelegenheid gebruik om naast het museum de edeltingieterij Tin-Art te bezoeken. Hier vindt u een wisselende expositie van tinnen voorwerpen en sieraden. De omgeving van het Cultuurhistorisch Streek- en Handkarrenmuseum leent zich ook voor het maken van de mooiste wandel- en fietstochten door het Reestdal. U kunt gratis parkeren bij het museum. Vanaf deze plek kunt u bijvoorbeeld een culturele fietstocht maken naar het onderduikersmuseum Museum de Duikelaar in Nieuwlande of naar het Kinderwagenmuseum in Echten. Op deze manier maakt u er een compleet dagje uit van in het mooie Drenthe!

Bungalowparken nabij

De Wemme

Vakantiepark Westerbergen

Westerbergen is een geweldig familiepark met een gemoedelijke sfeer en faciliteiten als een binnenzwembad, indoor speeltuin, restaurant en veel outdooractiviteiten.

Resort Reestervallei

Genieten van rust en de schitterende natuur staat voorop bij Resort Reestervallei. Ontwaak met het getsjirp van vogels en laat u betoveren door de prachtige bossen.

Landschapspark Striks Erve

Natuurliefhebbers en rustzoekers zullen zich meteen thuis voelen op Landschapspark Striks Erve. Geen drukte of veel voorzieningen, op dit vakantiepark, heerst rust.

Natuurpark de Witte Bergen

Als u op zoek bent naar een vakantieadresje waar u kunt ontsnappen aan alle drukte en hectiek van alledag, dan is Natuurpark de Witte Bergen een goede keuze.

Buitenplaats De Marke van Ruinen

Op zoek naar natuur, rust en stilte? Boek dan een villa op Buitenplaats De Marke van Ruinen. Super-de-luxe genieten? Boek dan de villa met privé-bubbelbad.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.