De 10 mooiste bezienswaardigheden van Noord-Holland

Lekker eropuit in Noord-Holland? Dat is een goed idee! Deze unieke provincie is rijk aan bezienswaardigheden, waaronder veel Nederlandse iconen. Natuur, cultuur, historie, rust of juist gezellige drukte? Er is voor iedereen wel een leuke dagtrip te vinden. Misschien is het een goed idee om zelfs wat langer te blijven? Een voordeel van Noord-Holland is dat het strand of water altijd dichtbij is. Noord-Holland wordt aan drie kanten omgeven door water. Perfect ter afwisseling met andere uitstapjes. Ontdek hier de 10 mooiste bezienswaardigheden van Noord-Holland!

De Zaanse Schans: Bewonder de Hollandse iconen

Het toppunt van Hollandse iconen vindt u bij De Zaanse Schans. Dit is beslist een hoogtepunt als we het hebben over de mooiste bezienswaardigheden in Noord-Holland. Bewonder molens, oude ambachten en musea over de Hollandse cultuur. Wist u dat de Zaanse Schans wordt gezien als het eerste industriegebied van West-Europa? Deze regio speelde een pioniersrol in de Gouden Eeuw. Maak hier een wandel- of fietstocht langs schitterend cultureel erfgoed. Neem een kijkje bij de molens, het bakkerijmuseum, de tinnegieterij, de kaasmakerij of andere nostalgische werkplaatsen. Het is ook mogelijk om een boottocht door de omgeving te maken.

Amsterdam: Duik in het bruisende leven van onze hoofdstad

Tijdens een vakantie of weekendje weg in Noord-Holland is een bezoek aan Amsterdam een aanrader. Onze hoofdstad heeft veel te bieden voor een dagje uit. Hebt u al ooit een rondvaart over de grachten gemaakt? Dat is de ideale manier om binnen korte tijd de sfeer van de stad te proeven. Geniet van de historische panden, idyllische bruggen en dagelijkse tafereeltjes in de stad. Bezoek ook De Dam, het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Anne Frankhuis, relax in het Vondelpark, ga naar Artis of ontdek de interactieve Heineken Experience. Amsterdam geeft u altijd een goede reden om nog een keer terug te komen!

Het Muiderslot: Hier reist u terug in de tijd

Het Rijksmuseum Muiderslot, even buiten Amsterdam, is een van de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Holland waar u gewoon een keer geweest moet zijn. Bij aankomst vraagt u zich af of u in een sprookje bent beland. Het kasteel is prachtig onderhouden en zeer indrukwekkend. Ontdek hier de rijke historie; het ene moment duikt u in de Middeleeuwen en het andere moment beleeft u de 17de eeuw. Bewonder harnassen, zwaarden, meubels, schilderijen en beelden. Ook de prachtige kasteeltuinen zijn een lust voor het oog, met o.a.: een groente- en kruidentuin en een pruimenboomgaard. Er worden ook activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Texel: Geniet van rust, ruimte en natuur

Noord-Holland is een fantastische bestemming als u behoefte hebt om lekker uit te waaien en om tot rust te komen. Ga daarvoor naar Texel. Laat de stress maar achter op het vasteland en ga aan boord van de veerboot naar dit Waddeneiland. Er is hier maar liefst 30 km aan strand met zalige strandpaviljoens. Of ga wandelen of fietsen door Nationaal Park Duinen van Texel. Bezoek hier tevens het Sluftergebied met een krekenstelsel en een grote rijkdom aan vogelsoorten. Een bezoek aan de zeehondenopvang Ecomare is ook een unieke belevenis. Naast zeehonden kunt u hier ook bruinvissen bewonderen en het Zeeaquarium en Natuurmuseum bezoeken.

Volendam: Het mooiste vissersdorp van Nederland

Een van de pareltjes van Noord-Holland is Volendam; het mag met recht het mooiste vissersdorp van Nederland genoemd worden. Het ligt circa 20 km ten noorden van Amsterdam aan het Markermeer. Bezoek de gezellige haven met oud-Hollandse schepen of maak een boottocht op het Markermeer. Dwaal door het historisch hart, dat ook wel het Doolhof wordt genoemd. Natuurlijk hoort een visje eten op De Dijk er ook bij. Enkele interessante bezienswaardigheden zijn het Volendams Museum, het Palingsoundmuseum en de Cheese Factory Volendam. Een dagje Volendam is natuurlijk niet compleet als u zich niet laat fotograferen in Volendammer klederdracht!

De Kaasmarkt van Alkmaar: Met kaasdragers, kaasmeisjes en handelaars

De Hollandse kaas is wereldberoemd; het is zowel de smaak als de traditie die erachter schuilt, die deze kaas zo populair maakt. Bezoek de plek waar de kaas de wereld in wordt gestuurd; de Kaasmarkt van Alkmaar. Een unieke belevenis! De Kaasmarkt vindt normaal gesproken elke vrijdag van april tot september plaats op het Waagplein. Wist u dat deze kaasmarkt al sinds 1365 wordt gehouden? Het is een uniek spektakel met traditionele kaasdragers, kaasmeisjes- en jongens, marktmeesters en handelaars. Er worden eveneens leuke rondleidingen voor kinderen georganiseerd. Bezoek bovendien ook het Holland Kaasmuseum in het Waaggebouw aan het Waagplein!

Bollenstreek en de Keukenhof: Geniet van de kleurrijke bloemenpracht

Noord-Holland is een kleurrijke provincie, vooral in het voorjaar als de bollenvelden in bloei staan en ze het landschap allerlei vrolijke kleuren geven. Van zoveel frisse kleuren, krijgt u meteen goede zin. De Bollenstreek is een fanatische streek om te fietsen. Start uw dagje uit bijvoorbeeld bij de Keukenhof in Lisse en wandel door de kleurrijke tuinen. De kinderen kunnen een speurtocht volgen, de dierenweide bezoeken of zich uitleven in de speeltuin. U kunt hier ook een fiets huren en de omgeving in trekken om de bollenvelden te bewonderen of om een tochtje naar het strand van Noordwijk te maken.

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen: Ontdek de geschiedenis van de Zuiderzee

Nederland heeft een bijzondere relatie met water; dat is wereldwijd bekend. Dit is vooral ook in Noord-Holland voelbaar. In 1932 werd de Zuiderzee van de Waddenzee afgesloten door de Afsluitdijk en werd vanaf dat moment het IJsselmeer genoemd. In het Zuiderzeemuseum komt u alles te weten over de indrukwekkende geschiedenis van dit gebied, maar er wordt ook aandacht besteed aan de toekomst. Er is zowel een binnen- als een buitenmuseum. Binnen bewondert u de schatkamer van de Zuiderzee en duikt u in een ‘Zee vol verhalen’. Buiten kunt u over klinkerstraatjes wandelen langs vele historische gebouwen.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland: Ga op zoek naar Wisenten

Als u nog ergens rust en ruimte kunt vinden in Nederland, dan is het wel in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit natuurgebied, dat tot de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Holland behoort, strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden. Het landschap kenmerkt zich door ruige duinen en duingrasland en luxe buitenverblijven in de bosrijke binnenduinen. Dichter naar het strand en de Noordzee toe heeft de wind vrij spel en zorgt voor stuivende duinen. U treft in dit gebied wandelroutes, u kunt hier paardrijden, er zijn speelterreinen voor de kinderen, ga wisenten (Europese bizons) spotten of boek een excursie door het gebied onder de begeleiding van een gids.

De Beemster: Verken de polders en de Stelling van Amsterdam

Wist u dat het polderlandschap van de Beemster op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? Daarom mag het zeker niet missen in onze selectie van mooiste bezienswaardigheden in Noord-Holland. Tijdens een tocht door deze omgeving stuit u op nostalgische boerderijen, lange sloten, uitgestrekte akkers en charmante dorpjes. Verder liggen in deze omgeving ook vijf forten, die een onderdeel vormen van de Stelling van Amsterdam, die eveneens tot het UNESCO-Werelderfgoed behoort! U kunt diverse wandel- en fietsroutes volgen langs deze forten. Het is ook zeker de moeite waard om eens een rondleiding te volgen door bijvoorbeeld het Fort bij Spijkerboor.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.