Loenen op de Veluwe

Als er één plek is dat als ideale uitvalsbasis dient om te genieten van de Veluwe, dan is het wel Loenen op de Veluwe. In dit prachtige historische dorp is ontzettend veel te zien en te doen zowel op het gebied van natuur als cultuur en eveneens voor alle leeftijden. Wist u bijvoorbeeld dat Loenen een waar kunstenaarsdorp is? We zetten hier enkele bijzondere attracties in en rond Loenen op de Veluwe voor u in de kijker!

Adres: Loenen
Website: Loenen op de Veluwe

Loenen en omgeving is prachtig

Kunstliefhebbers zijn in Loenen helemaal thuis, want er zijn diverse galeries, waaronder Galerie ’t Arthuus met een schitterende beeldentuin. Bezoek ook Landschaps- en Beeldentuin BANY. Er wordt ook elk jaar een kunstroute georganiseerd: diverse ateliers openen dan hun deuren voor bezoekers.Andere attracties die Loenen kleur geven, zijn Kasteel ter Horst, De Middelste Molen en het Ereveld. Of wat dacht u van een bezoek aan het stoomtreinstation met aansluitend een ritje in een historische stoomtrein?

Natuurliefhebbers halen hun hart op in de natuur van de Loenermark. In dit natuurgebied vindt u schitterende heidevelden met jeneverbesbomen. Vlak bij de parkeerplaats aan de Groenendaalseweg ligt een mooie observatiepost. Uiteraard mag een bezoek aan de Waterval van Loenen niet ontbreken. Dit is de hoogste waterval van Nederland. Wandelen, fietsen, mountainbiken of kanovaren. Meer informatie vindt u ook op www.loenenopdeveluwe.info

Bungalowparken nabij Loenen op de Veluwe

Coldenhove

Coldenhove ligt in de bossen, waardoor het er heerlijk rustig is. Ook voor de kids is Coldenhove een paradijs met o.a. indoor speeltuin, overdekt zwembad en klimwand.

Lees meer
Droompark Beekbergen

De Nederlandse natuur op zijn best. De bossen en uitgestrekte velden van de Veluwe zijn schitterend. De ideale plek om vakantie te vieren, met het hele gezin.

Lees meer
Heideheuvel

Wie van rust en natuur houdt in combinatie met een comfortabele bungalow, is op Heideheuvel aan het juiste adres. Daarbij heeft Heideheuvel ook leuke voorzieningen.

Lees meer
Camping de Bosgraaf

De Veluwe, misschien wel het mooiste stukje natuur van Nederland. Waar fiets- en wandelroutes uw leiden door bossen en waar u de dagelijkse hectiek kunt ontvluchten.

Lees meer
Vakantiedorp De Jutberg

Zwemmen in het overdekte zwembad, ravotten in de speeltuin, erop uit trekken met de Jutbergranger en avonturen beleven met het recreatieteam. Perfect!

Lees meer
Recreatiepark Beekbergen

Verscholen in de Gelderse bossen vindt u Recreatiepark Beekbergen. Door deze ligging is het een perfect adres voor rust- en natuurliefhebbers.

Lees meer
Het Lierderholt

Het Liederholt is perfect voor rustzoekers als voor jonge gezinnen. Duik in het verwarmd buitenzwembad, ravot in de speeltuin en speel een partijtje op de tennisbaan.

Lees meer
Vakantiepark Hoenderloo

De bosrijke omgeving en de fijne voorzieningen van vakantiepark Hoenderloo vormen de ideale combinatie voor een onbezorgde vakantie op de Veluwe.

Lees meer
De Pampel

Verken de Veluwse bossen, plons in het binnenzwembad en bezoek het hertenbos! Lekker knus zijn ook de cottages in boerderijstijl. Kortom, ideaal voor gezinnen.

Lees meer
’t Schinkel

Op ’t Schinkel staat alles in het teken van ‘Koninklijk’ genieten. Ideaal voor jonge gezinnen! Slapen kan in en knusse bungalow of in een Drakenei. Supergaaf!

Lees meer