Vakantiepark organisaties blijven innoveren

Vakantieparken moeten blijven vernieuwen om zo de kritische gasten tegemoet te komen. Dus ook in 2017 hebben veel vakantiepark organisaties ingezet op innovatie. Er werden nieuwe zwembaden, spectaculaire glijbanen en waterspeelplaatsen geopend, speeltuinen werden uitgebreid en bungalows kregen een metamorfose en er was zelfs een wereldprimeur. Bovendien openden twee vakantiepark organisaties ook een aantal vakantieparken in het buitenland.

Vier vakantieparken met nieuwe waterattracties

Vier vakantieparken hebben flink geïnvesteerd in waterattracties. Zo heeft Vakantiepark De Krim op Texel een nieuw zwembad met familieglijbaan, bandenglijbaan en interactieve glijbaan met te gekke special effects! Voor de kleintjes is er een indoor spraypark in Texelse stijl. Ook vakantiepark Duinrell blijft vernieuwen en opende het indoor kids waterpark Playa, met maar liefst vier waterglijbanen. Op Strand Resort Ouddorp Duin werdt op feestelijke wijze het nieuwe zwembad, het strandtheater en een restaurant geopend. Maar de grootse verrassing kwam van Hof van Saksen. Dit luxe Landal park kwam met een echte wereldprimeur: De grootste indoor-waterglijbaan ter wereld! Hier vindt u ook de hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de steilste indoor speedslide van Nederland!

Molecaten: nog meer sport- en speelplezier

Veel Molecaten vakantieparken kregen een flinke ‘upgrade’ als het gaat om sport- en speelmogelijkheden. Zo zijn op nagenoeg alle Molecaten parken kleinere, extra speeltoestellen geplaatst. Molecaten parken: ’t Hout, Kuierpad, De Koerberg, De Agnietenberg, Landgoed Ginkelduin, Kruininger Gors en Waterbos kregen een nieuw pannaveld. Op De Leemkule en Bosbad Hoeven kunt u vanaf nu midgetgolf spelen op een Adventure Minigolfbaan. Vakantiepark Hoogduin en Kruininger Gors investeerden in een nieuw en uitdagend speelschip voor de kleine avonturiers.

Nieuw vakantiepark bij de Efteling

Buiten dat de Efteling blijft uitbreiden met verrassende attracties, heeft de Efteling ook een tweede vakantiepark geopend: Efteling Loonsche Land. Dit nieuw vakantiepark ligt op zo’n 20 wandelminuten van de Efteling. Gasten verblijven in accommodaties die geheel met natuurlijke materialen zijn gebouwd. Gasten kunnen kiezen voor houten hutten of een hotelkamer. Bij een verblijf krijgen gasten ook gratis en onbeperkt toegang tot de Efteling. Bovendien ligt dit vakantiepark ook nog eens aan de rand van het Loonsche Land; een schitterend natuurgebied en perfect om na een dagje Efteling op adem te komen.

Wat is er nieuw bij de Roompot Vakantieparken?

Roompot opende deze zomer het spiksplinternieuwe vakantiepark Breeduyn Village in Bredene aan de Belgische Kust. Op het park treft u luxe bungalows met gratis Wifi, op loopafstand van het strand. Daarnaast ondergingen veel bungalows op diverse bekende Roompot Vakantieparken een metamorfose. Roompot parken met vernieuwde bungalows zijn o.a.: Kijkduin, Weerterbergen, De Katjeskelder, Resort Arcen, Hof Domburg, De Banjaard, Marinapark Volendam en Roompot Beach Resort. Bovendien kregen enkele parken ook gloednieuwe accommodaties. Zo kreeg Vakantiepark Boomhiemke luxe lodges en op Bospark’t Wolfsven zijn er safaritenten te boeken. Daarnaast zet Roompot ook in op luxe met het Roompot park Waterrijk Oesterdam, waar de bungalows ontworpen zijn door Piet Boon.

Het laatste nieuws van Center Parcs

Ook Center Parcs blijft zijn grenzen verleggen en heeft in samenwerking met Disneyland Parijs Villages Nature Paris geopend, vlakbij het attractiepark Disneyland Parijs en midden in het groen. Het park bestaat uit vijf werelden met de bijbehorende accommodaties en activiteiten. Verder werd Center Parcs Port Zélande gemoderniseerd; de cottages kregen een make-over en een nieuwe indoor waterspeeltuin ‘Water Playhouse’. Vakantiepark het Meerdal werd uitgebreid met een touwenparcours, Kids Wiebel Web en een Adventure Midgetgolfbaan. Ook kunnen de kinderen hier genieten van interactieve voorstellingen van Orry & Vrienden. Tot slot zijn er nieuwe attracties op Vakantiepark De Eemhof: Adventure Golf, Bungee Trampoline, High Adventure Experience en een Escape Room.

Landal blijft uitbreiden in het Verenigd Koninkrijk

Naast de overname van de vijf Deense Dayz parken in 2016, voegt Landal GreenPaks in 2017 weer twee vakantieparken toe, ditmaal in het Verenigd Koninkrijk: Landal Kielder Waterside, een kleinschalig en rustig vakantiepark, gelegen op de grens van Engeland en Schotland. En Landal Darwin Forest, een iets groter vakantiepark, wat gelegen is in het Peak District National Park, nabij Birmingham. Deze twee parken zijn ideaal voor natuur- en wandelliefhebbers en een fijne uitvalbasis om Engeland te ontdekken.

Tiny Houses bij Droomparken

Een nieuwe trend zijn de Tiny Houses! Dit zijn huisjes, die bewust kleinschalig zijn gebouwd. Vooral genieten van de natuur en het buitenleven, staat hier voorop. Het idee komt uit Amerika en ook in Nederland neemt de interesse en populariteit toe. Niet alleen als vakantiehuisje, ook als mantelzorgwoning of als een echte woning. Nu heeft Droomparken als eerste vakantiepark organisatie de primeur en heeft op zowel de Zanding als op Bad Hoophuizen Tiny Houses geplaatst.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.