De beste vakantieparken voor watersporters

Surfen, zeilen, stand up padding, waterskiën en meer! Op een groot aantal vakantieparken kunt u terecht voor het beoefenen van watersportactiviteiten. Door de gunstige ligging aan een grote recreatieplas of aan zee, kunnen de onderstaande vakantieparken verschillende watersportactiviteiten aanbieden. Dit kan in eigenbeheer maar vaak werken ze ook samen met lokale ondernemers. Natuurlijk kunt u ook altijd uw eigen materiaal meebrengen. Mogelijkheden zijn er voldoende!

Naar hartenlust surfen, waterskiën en wakeboarden, of wilt u het wat rustiger aan doen, dan kunt u kanoën, bootje varen en waterfietsen. Bekijk de mogelijkheden.

Op de bovengenoemde vakantieparken in Nederland kunt u diverse watersporten beoefenen. Maar in het buitenland liggen ook een aantal Landal parken, die geschikt zijn voor een watersportvakantie.

Center Parcs de Eemhof: Volop watersportactiviteiten

De Eemhof ligt direct aan het uitgestrekte Eemmeer en is dus een watersportparadijs. Leer zeilen en surfen, ga paddle, wakeboard of neem plaats op een bananenboot. Altijd al willen leren duiken, volg dan een duik Introductie les. Huur een sloep en u vaart zo het Eemmeer of het Gooimeer op. Ideaal! Supergaaf zijn ook de golven van de Flow Rider. Deze zijn dan wel kunstmatig, maar u moet een echte inspanning leveren om overeind te blijven. Net als bij het echte surfen.

Meer Center Parcs parken met watersportfaciliteiten:

  • De Eemhof; aan het Eemmeer – zeilen, surfen, paddle, sloep varen en wakkerboard
  • De Kempervennen; PADI open water duik cursus, wakeboarder en waterskien
  • Parc Sandur; waterfietsen en kanoverhuur
  • Port Zélande; Bootverhuur, kitesurfen, stand up padding, duik cursus en waterpomp
  • Bislinger Heide; stand up padding, waterfiesten en varen met een boot.

Park Flevostrand: Samen op zeilcursus

Park Flevostrand ligt pal aan het Veluwemeer en is mede door samenwerking met zeilschool ‘De Randmeren’perfect voor een meerdaagse zeilvakantie. Gasten van Park Flevostrand ontvangen namelijk 10% korting op de cursusprijzen. De cursussen worden gegeven in de vakantieperiodes, aan zowel kinderen als volwassenen en duren een gehele dag. Bij de lessen is een lunch, een zwemvest en wetsuit inbegrepen. Tijdens deze zeilvakantie verblijft u in chalets, een huurcaravan of een ingerichte safaritent.

Zoek met het ‘zoekfilter‘ naar meer vakantieparken met watersport mogelijkheden. Of combineert vissen met vakantiepret. Meer info: visvakantie Nederland.