Visvakantie Nederland? 40x de fijnste huisjes

Als u een visliefhebber bent, ook dan bent u bij een groot aantal vakantieparken aan het juiste adres. Er zijn namelijk een groot aantal vakantieparken die beschikken over een visvijver. Op deze wijze kunt u zowel vis- als vakantieplezier combineren. Ideaal! Er zijn zelfs vakantieparken, waar u een bungalow kunt reserveren met een eigen vissteiger. Of wat dacht u van een eigen boot, waarmee u vanaf uw eigen aanlegsteiger het water op kan varen? Voldoende mogelijkheden dus!

Bekijk hier de vakantieparken voor een visvakantie in Nederland. Er zijn parken die gelegen zijn aan een meer, maar er zijn ook vakantieparken, met een eigen visvijver.

Vakantieparken met uitstekende vis-mogelijkheden

 
Nederland heeft vissers veel te bieden. Van de Friese meren tot het Overijsselse Giethoorn, visliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Speciaal voor hen selecteerden Roompot Vakanties de mooiste bungalows waar u ongestoord uw hengel kunt uitgooien.

Topper! Center Parcs Sandur

Center Parcs Sandur is niet alleen een vakantiepark dat garant staat voor een fijne vakantie, ook is Sandur een van de mooiste vakantieparken voor vissers! Vrijwel alle cottages liggen aan het water van de Rietplas van zo’n 135 hectare. Het visbestand is op een natuurlijke manier tot stand gekomen en kan er gevist worden op witvis, karpers, winde en snoekbaarzen. Aan de oevers zijn diverse visplekken, maar u kunt ook een bootje huren. Vis spullen nodig? Bezoek BFP Carp Store in Emmer-Compascuum.

 

Visvakantie aan het Lauwersmeer

Landal Esonstad is een waterrijk vakantiepark in Friesland! Nagenoeg alle bungalows liggen aan het water dat een open verbinding heeft met het Lauwersmeer. U kunt dus zo vanuit uw achtertuin of vanaf de steiger vissen. Vissen die u kunt verwachten zijn witvissen, volop voorn en brasem. Door de gunstige ligging kunt u ook kiezen voor een dagtocht zeevissen met M.S. Tender. U vaart ook langs de Waddeneilanden waarbij de kans bestaat dat u onderweg zeehonden spot. Een visvergunning is verplicht in en rondom het Lauwersmeer. Deze koopt u bij de parkreceptie voor € 10,- per week.

 
Goed om te weten: Door de gunstige ligging nabij de Waddenzee kunt u ook een dagtocht zeevissen reserveren.

Vissen op en aan de Hunze

Roompot Hunzepark bruist en is een geliefd vakantiepark, met goede reviews. Oftewel, het park is een fijne combinatie van activiteiten voor kinderen en het uitwerpen van een hengel. De grote recreatievijver midden op Hunzepark heeft een open verbinding met de rivier de Hunze. Wat de kans om grote vissen te vangen vergroot! Vissen die u kunt vangen zijn, brasem, winde en ook karpers. Wilt u vissen vanuit uw achtertuin, dan moet u bij het reserveren kiezen voor type Hazelaar of Lariks en de betaalde optie ‘gelegen aan het water’ aanvinken bij het reserveren.

 
Op zoek naar een bungalow met een eigen aanlegsteiger om uw hengel uit te gooien? Dan kunnen we Bungalowpark Zuiderzee aanraden!

Villapark IJsselhof - vissen op Karpers

Villavakantiepark IJsselhof is perfect voor visliefhebbers! De binnenwateren van het villapark IJsselhof staan namelijk in verbinding met het IJsselmeer, zo dat de vissen alle ruimte hebben. Bovendien beschikken nagenoeg alle vakantievilla’s over een eigen vissteiger, u kunt dus zo vanaf uw eigen vlonder een hengel uitgooien en op karpers, brasem en blankvoorn vissen. Ideaal! Om het visbestand te verrijken, worden er ook regelmatig jonge vissen uitgezet. Maar ook de omgeving is perfect om te vissen!

 
Vissen

Tip! De Eemhof vissen op het Eemmeer

Center Parcs de Eemhof ligt zoals de naam al aangeeft aan het Eemmeer en ook het Eemhof is zeer waterrijk en dus perfect voor een visvakantie. Veel cottages liggen aan het water en is het zelfs mogelijk om een (VIP) cottage te boeken met een terras boven het water! Hierdoor is het ook een zeer geschikte plek om te vissen met kinderen. Vissen waarop gevist kan worden is brasem, voorn en karpers. Voor het vissen in het park is geen vergunning nodig, maar voor het vissen op het Eemmeer, heeft u wel een vergunning nodig.

 
Vissen is een populaire activiteit bij Center Parcs! Doe mee om de grootste vis te vangen, maar het is ook een moment van quality-time. Een ideale activiteit dus tijdens uw vakantie bij Center Parcs.

Visvakantie Nederland: Vakantieparken met visvijver

 
Op de bovengenoemde vakantieparken in Nederland kunt u prima vissen. Maar Landal heeft ook in het buitenland een aantal vakantieparken, die geschikt zijn voor een visvakantie.

Visvakantie Nederland? Praktische tips

Als u wilt vissen in Nederland heeft u altijd een visdocument nodig. Wordt u lid van een hengelsportvereniging, dan krijgt u automatisch deze vispas. Wilt u nachtvissen? Dan is er vaak een extra nachtvispas verplicht. Voor meer informatie: Sportvisserij Nederland.