Strandvakantie in Nederland

Op strandvakantie in Nederland? Dat is een uitstekend idee. Voor een geslaagde strandvakantie hoeft u, als het weer een beetje mee zit, echt de grens niet over. Nederland heeft een lange kustlijn van maar liefst 451 kilometer lang. Er zijn dan ook stranden in overvloed, maar welke Nederlandse stranden zijn nu het mooist? We hebben hier verspreid over de hele kustlijn de mooiste stranden geselecteerd. Zodat u kunt genieten van een fijne strandvakantie lekker dicht bij huis!

Natuurlijk liggen er aan deze mooie stranden ook vakantieparken. Bij elk strand hebben we er een vakantiepark bijgezocht.

Het strand van Breskens

Het is vooral de mooie ligging die de stranden van Breskens zo aantrekkelijk maakt. Doordat aan de ene kant de veerhaven ligt en aan de andere kant de handels- en jachthaven kunt u vanaf het strand vaak mooie vissersschepen en zeejachten voorbij zien varen. Breskens is dan ook een echte maritieme badplaats met naast de havens ook een internationale vismijn. Het strand ´t Halve Maentje heeft in 2014 een Blauwe Vlag gekregen.

Het brede strand van Domburg

De oude badplaats Domburg beschikt over een mooi breed zandstrand. Kenmerkend voor dit strand zijn de paalhoofden. Het strand heeft al diverse keren een Blauwe Vlag gekregen. U kunt rekenen op alle voorzieningen voor een geslaagde strandvakantie; goede bereikbaarheid, voldoende parkeerplaatsen, sanitair, strandcabines en een reddingsbrigade. Dankzij de loopplanken hebben ook kinderwagens en rolstoelen prima toegang tot het strand.

Noord-Holland: Het strand van Zandvoort

Zandvoort behoort tot de bekendste badplaatsen van Nederland. Hier vindt u een langgerekt strand met alles erop en eraan. U kunt hier ontspannen zonnebaden, maar u kunt ook activiteiten ondernemen als wandelen en paardrijden. Er zijn tevens uiteenlopende watersportmogelijkheden, waaronder kitesurfen, surfen en brandingkanoën. Er worden ook regelmatig strandfeesten georganiseerd. Vlakbij ligt het bekende Circuit Park Zandvoort.

  • Een paar dagen genieten, verblijf dan op Park Zandvoort in Zandvoort.

Supergaaf een strandhuisje!

Zoekt u een strandvakantie in Nederland? Wat dacht u van een strandhuisje, dat pal gelegen is aan het strand? Bij diverse vakantiepark organisaties kunt u een strandhuisje boeken. U stapt dan elke morgen direct het strand op en ligt de zee aan uw voeten. Voor een compleet overzicht van deze strandhuisjes, lees en bekijk strandhuisjes in Nederland. Heeft u interesse, reserveer dan direct. Want deze strandhuisje zijn zeer populair.