Strandvakantie in Nederland

Op strandvakantie in Nederland? Dat is een uitstekend idee. Voor een geslaagde strandvakantie hoeft u, als het weer een beetje mee zit, echt de grens niet over. Nederland heeft een lange kustlijn van maar liefst 451 kilometer lang. Er zijn dan ook stranden in overvloed, maar welke Nederlandse stranden zijn nu het mooist? We hebben hier verspreid over de hele kustlijn de mooiste stranden geselecteerd. Zodat u kunt genieten van een fijne strandvakantie lekker dicht bij huis!

Natuurlijk liggen er aan deze mooie stranden ook vakantieparken. Bij elk strand hebben we er een vakantiepark bijgezocht.

Zeeland: Het strand van Renesse

Aan de noordkant van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland ligt het prachtige strand van Renesse dat wel 17 kilometer lang is. Er zijn allerlei stranden te vinden; van natuur- en familiestranden tot speciale sportstranden. Een pluspunt van deze stranden is dat ze verschillende keren een Blauwe Vlag hebben gekregen; een garantie voor een schoon strand en zwemwater. Er zijn strandcabines aanwezig, evenals parkeergelegenheden en ligstoelenverhuur. Reddingsbrigades houden een oogje in het zeil.

  • Een paar dagen genieten? Dan kunnen we aanraden de Soeten Haert in Renesse.

Het strand van Breskens

Het is vooral de mooie ligging die de stranden van Breskens zo aantrekkelijk maakt. Doordat aan de ene kant de veerhaven ligt en aan de andere kant de handels- en jachthaven kunt u vanaf het strand vaak mooie vissersschepen en zeejachten voorbij zien varen. Breskens is dan ook een echte maritieme badplaats met naast de havens ook een internationale vismijn. Het strand ´t Halve Maentje heeft in 2014 een Blauwe Vlag gekregen.

Het brede strand van Domburg

De oude badplaats Domburg beschikt over een mooi breed zandstrand. Kenmerkend voor dit strand zijn de paalhoofden. Het strand heeft al diverse keren een Blauwe Vlag gekregen. U kunt rekenen op alle voorzieningen voor een geslaagde strandvakantie; goede bereikbaarheid, voldoende parkeerplaatsen, sanitair, strandcabines en een reddingsbrigade. Dankzij de loopplanken hebben ook kinderwagens en rolstoelen prima toegang tot het strand.

Zuid-Holland: Het strand van Hoek van Holland

Dit strand ligt op een uitzonderlijke locatie, namelijk op de grens van de Noordzeekust met de Nieuwe Waterweg. Het Hoekse Strand is een heerlijk strand voor watersportliefhebbers. Zo kunt u bijvoorbeeld leren surfen bij de surfschool die hier is gevestigd. Het strand van de Hoek van Holland kreeg in 2011 een Blauwe Vlag. Het strand beschikt over prima voorzieningen. Voor de kids zijn er Nijntje oriëntatiepalen, ook zijn er sanitaire voorzieningen, ligstoel- en parasolverhuur, strandcabines en strandpaviljoens.

Het bruisende strand van Scheveningen

Het strand van Scheveningen is een strand dat niet op deze lijst mag ontbreken. Zonnen, wandelen, watersport en speelplezier voor de kinderen; het is hier allemaal mogelijk. U treft hier een prachtig breed en langgerekt strand. Ook liggen er vele restaurants, bars, terrasjes en winkels aan een gezellige boulevard. Aan het Scheveningse Strand wordt u ongetwijfeld overweldigd door een onbezorgd vakantiegevoel. Hier ligt tevens de beroemde en beruchte Scheveningse Pier.

  • Een paar dagen genieten? Dan kunnen we aanraden Kijkduinpark

Het strand van Noordwijk

Laat u eens verrassen door de pracht van het 12 kilometer lange strand van Noordwijk. Trekpleisters op dit strand zijn de vele strandpaviljoens en een kitesurfschool. Alle voorzieningen zijn aanwezig; van strandcabines, sanitaire voorzieningen en ligbeddenverhuur tot strandwacht en parkeergelegenheden. Ook dit strand kreeg meerdere malen een Blauwe Vlag. U geniet nog meer van het mooie strand vanaf het terras van Strandpaviljoen Nederzandt of de Alexander Beach Club.

Noord-Holland: Het strand van Zandvoort

Zandvoort behoort tot de bekendste badplaatsen van Nederland. Hier vindt u een langgerekt strand met alles erop en eraan. U kunt hier ontspannen zonnebaden, maar u kunt ook activiteiten ondernemen als wandelen en paardrijden. Er zijn tevens uiteenlopende watersportmogelijkheden, waaronder kitesurfen, surfen en brandingkanoën. Er worden ook regelmatig strandfeesten georganiseerd. Vlakbij ligt het bekende Circuit Park Zandvoort.

  • Een paar dagen genieten, verblijf dan op Park Zandvoort in Zandvoort.

De Wadden: Het strand van Texel

Wanneer we het over de mooiste stranden van Nederland hebben, mogen we de stranden van Texel niet vergeten. Vooral rustzoekers en natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. U kunt hier vogels spotten en misschien komt u zelfs wel zeehonden tegen op het strand. Het strand van Texel is maar liefst 25 kilometer lang! Hier heeft u de ruimte en geen last van overvolle stranden. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij een van de strandpaviljoens.

Het strand van Schiermonnikoog

Wat de stranden van Schiermonnikoog zo speciaal maakt, is dat ze tot de breedste stranden van Europa behoren. Dit komt doordat de zandbanken die voor de kust ontstaan vastgroeien aan het strand. Daarnaast behoren deze stranden ook al jaren tot de schoonste stranden van ons land. Doordat de kust heel ondiep is, is het de ideale plek voor zwemplezier en waterpret, ook voor kinderen. Ga ook eens langs de waterlijn op zoek naar schelpen. U kunt er vaak ook prachtige zeesterren vinden.

Supergaaf een strandhuisje!

Zoekt u een strandvakantie in Nederland? Wat dacht u van een strandhuisje, dat pal gelegen is aan het strand? Bij diverse vakantiepark organisaties kunt u een strandhuisje boeken. U stapt dan elke morgen direct het strand op en ligt de zee aan uw voeten. Voor een compleet overzicht van deze strandhuisjes, lees en bekijk strandhuisjes in Nederland. Heeft u interesse, reserveer dan direct. Want deze strandhuisje zijn zeer populair.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.