5x de leukste pretparken van Nederland

Er een dagje op uit in Nederland? Denk dan eens aan het bezoeken van een van de vele leuke pretparken die ons land rijk is. Met familie, kinderen of vrienden? Er is voor iedereen wel een leuk pretpark te vinden. We hebben hier de vijf leukste pretparken van Nederland voor je op een rij gezet. Zou je er een lekker lang weekend van willen maken, blijf dan overnachten op een vakantiepark in de directe omgeving. Keuze aan overnachtingen is er voldoende.

Veel pretparken zijn zo groot dat u aan een dagje niet voldoende heeft om alle attracties uit te proberen. Onze suggestie, blijf slapen op een vakantiepark in de directe omgeving.

De Efteling

De Efteling is een pretpark met een lange geschiedenis die teruggaat tot de jaren ’30 van de vorige eeuw, maar de officiële openingsdatum is 31 mei 1952. De sprookjesachtige sfeer van de Efteling is te danken aan de invloed van de tekeningen van Anton Pieck. De Efteling is uitgegroeid tot een themapark voor alle leeftijden met topattracties als het Sprookjesbos, de Python, de Fata Morgana, de Piraña en de Vliegende Hollander en de nieuwste attractie de Baron 1898! Maar er valt nog veel meer te ontdekken!

Toverland

Op zoek naar een pretpark waar je zowel met goed als slecht weer garandeert bent van een geslaagd dagje? Kies dan voor Toverland in Sevenum. Dit pretpark beschikt over zowel binnen- als buitenattracties. Er zijn vier zones: het Land van Toos, het Magic Forest, de Troy-area en de Magische Vallei. Tot de populairste attracties van Toverland behoren de houten achtbaan Troy, de bobbaan Woudracer en de Boosterbike achtbaan. Voor de kleintjes is er onder meer de Zweefmolen en het Toverhuis.

Pretpark Duinrell

Duinrell in Wassenaar biedt attracties voor alle leeftijden. De mascotte van De Duinrell is Rick de Kikker. Spectaculaire attracties zijn onder meer de achtbaan De Falcon, de Waterspin die meerdere keren met veertig mensen tegelijk over de kop gaat. Voor de kleintjes is er onder meer een carrousel, een indoorspeeltuin en een kikkerrad. Bij het park ligt ook nog het bekende Tikibad voor eindeloos zwemplezier en waterpret.

Walibi Holland

In Biddinghuizen in Flevoland vindt u het ‘coole’ pretpark Walibi Holland dat vooral bekendstaat om zijn spectaculaire achtbanen als de Condor, de Goliath en de Speed of Sound. Let op: alleen voor de echte waaghalzen en durfals! Deze attracties vallen onder de categorie ‘Thrill’. Maar je kunt hier ook terecht voor attracties in de categorieën ‘Family Fun’, ‘Kids’ en ‘Cool’. Walibi Holland is dan ook een attractiepark waar iedereen wel iets naar zijn of haar gading vindt. Naast de vele attracties kun je hier ook shows bewonderen.

Speelland Beekse Bergen

Speelland Beekse Bergen is de ideale bestemming voor een dagje uit met kinderen op een warme zomerdag. Dit pretpark kan omschreven worden als een echt ‘doe-park’ en is vooral gericht op kinderen tot 12 jaar. Ze beleven hier veel pret zowel op het droge als in het water. Er zijn luchtkussens, trampolines, een schommeleiland, een safari buggybaan, kidscars, een avontureneiland, een groot zandstrand, waterglijbanen, de spectaculaire Waverider of laat je lanceren door de Aquashuttle!

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.