5x de leukste pretparken van Nederland

Er een dagje op uit in Nederland? Denk dan eens aan het bezoeken van een van de vele leuke pretparken die ons land rijk is. Met familie, kinderen of vrienden? Er is voor iedereen wel een leuk pretpark te vinden. We hebben hier de vijf leukste pretparken van Nederland voor je op een rij gezet. Zou je er een lekker lang weekend van willen maken, blijf dan overnachten op een vakantiepark in de directe omgeving. Keuze aan overnachtingen is er voldoende.

Veel pretparken zijn zo groot dat u aan een dagje niet voldoende heeft om alle attracties uit te proberen. Onze suggestie, blijf slapen op een vakantiepark in de directe omgeving.

Toverland

Op zoek naar een pretpark waar je zowel met goed als slecht weer garandeert bent van een geslaagd dagje? Kies dan voor Toverland in Sevenum. Dit pretpark beschikt over zowel binnen- als buitenattracties. Er zijn vier zones: het Land van Toos, het Magic Forest, de Troy-area en de Magische Vallei. Tot de populairste attracties van Toverland behoren de houten achtbaan Troy, de bobbaan Woudracer en de Boosterbike achtbaan. Voor de kleintjes is er onder meer de Zweefmolen en het Toverhuis.

Walibi Holland

In Biddinghuizen in Flevoland vindt u het ‘coole’ pretpark Walibi Holland dat vooral bekendstaat om zijn spectaculaire achtbanen als de Condor, de Goliath en de Speed of Sound. Let op: alleen voor de echte waaghalzen en durfals! Deze attracties vallen onder de categorie ‘Thrill’. Maar je kunt hier ook terecht voor attracties in de categorieën ‘Family Fun’, ‘Kids’ en ‘Cool’. Walibi Holland is dan ook een attractiepark waar iedereen wel iets naar zijn of haar gading vindt. Naast de vele attracties kun je hier ook shows bewonderen.